
Kvalitní maso z etických chovů českých farem přináší nová privátní značka, kterou na trh uvádí on-line supermarket Rohlik.cz. Značka Maso! nabízí hovězí z mladých býků plemene Čestr a vepřové plemene Duroc. Přímé napojení Rohlíku na tuzemské farmáře a zpracovatele masa zajišťuje on-line supermarketu stoprocentní kontrolu nabízených produktů od životního prostoru a krmení zvířete až po dovezení masa zákazníkovi ve špičkové kvalitě, kterou očekává.
„Maso je uprostřed talíře, pro zákazníky i pro nás je jeho kvalita velmi důležitá. Maso! máme pod kontrolou od začátku až do konce, tedy od chovu vybraného plemene, až po doručení nákupu,“ vysvětluje CEO Rohlik.cz Petr Pavlík a dodává: „Stávalo se, že nejlepší kusy českého masa končily v zahraničí. A naopak k nám cestovalo maso kvality, za kterou se nejde zaručit, přes půl Evropy. Teď jsme našli cestu, jak dodat nejkvalitnější české maso na český talíř. Chceme, aby Maso! bylo zase tím poctivým, dobře opracovaným masem v balení, které bude šetrné k životnímu prostředí.“
Propojení českých farmářů a zpracovatelů masa s českými obchody není v tuzemských poměrech zcela obvyklé. „Čeští farmáři nemají zkušenosti s tím, jak dostat své maso k zákazníkovi. Většinou dodávají do jatek, kdežto my jsme věděli, že chceme a potřebujeme skutečnou produktovou kvalitu. A tu si musíme ohlídat už od farmy,“ konstatuje Michal Perlík, který má v Rohlik.cz na starosti právě řeznictví. „Proto jsme hledali farmáře, kteří splňují všechna naše kritéria, jež na Maso! máme. Navíc jsme chtěli najít i rovnou jemu blízkého zpracovatele masa, aby zvířata necestovala přes půl republiky,“ doplňuje. Právě blízkost farmáře i zpracovatele vidí pro značku jako podstatnou i Petr Pavlík: „Jde samozřejmě i o ekologickou rovinu značky Maso!, právě blízkostí farmáře a zpracovatele v regionu snižujeme uhlíkovou stopu naší vlastní masové produkce.“
On-line supermarket uvádí, že i přes vysokou kvalitu dokázal udržet příznivou cenovou hladinu produktů značky Maso!. „Nejde totiž o nějaký nekonečný řetězec dodavatelů, zpracovatelů a dopravců, kteří si v rámci každé fáze zpracování přihodí vlastní vysokou marži. Spolupracujeme jen s klíčovými subjekty – tedy jedním farmářem jakožto dodavatelem masa a jedním zpracovatelem,“ popisuje Petr Pavlík.
Rohlik.cz pod značku Maso! zařazuje 15 % toho nejkvalitnějšího českého masa. Radost z toho neskrývá Štěpán Chodil z Farmy Blatiny, která pro Rohlík maso ze svých chovů dodává: „Tyhle nejlepší kousky jsme dříve vyváželi například do Rakouska, kde byli ochotní si za kvalitu zaplatit. Jsem rád, že české maso nyní Rohlik.cz zachová pro českého zákazníka.“