
On-line supermarket Rohlik.cz uvádí novou vlastní značku rybího sortimentu Fjoru. Tyto produkty mají certifikaci udržitelného a odpovědného rybolovu ASC/MSC, případně jsou opatřeny také certifikátem bio kvality. Značka startuje se 30 druhy čerstvých mořských i sladkovodních ryb exkluzivně vybraných i zpracovaných tak, aby dosahovaly nejvyšší kvality.
Stejně jako u nedávno představované vlastní značky Maso! zkracuje Rohlík i v případě značky Fjoru dodavatelský řetězec na minimum. Ručí tedy za prověřené dodavatele, od kterých jsou ryby ihned po výlovu dováženy do pražské zpracovatelny a filetárny. Odtud putují zcela čerstvé přes Rohlik.cz k zákazníkům, kteří je můžou mít doma už za 48 hodin po vylovení.
„Každého dodavatele ryb známe, spolupracujeme s odborníky na jednotlivé druhy, ručíme za každý pečlivě vybraný kousek a nikdy se nestane, že by u naší značky zákazník narazil na rozmrazenou rybu. Striktně hlídáme a kontrolujeme kvalitu každého kusu a každý den garantujeme zákazníkům tu nejlepší úroveň,” komentuje benefity nové značky komerční ředitel Rohlik Group Olin Novák. Značka Fjoru bude k prodeji v rámci všech trhů, kde Rohlik Group působí.
Rohlík v daném případě spolupracuje se společností Fjord, která funguje už od roku 1999 v Praze a specializuje se právě na zpracování ryb a mořských produktů tak, aby splňovaly požadavky konzumentů na tu nejvyšší kvalitu a nejlepší zpracování.
Aby Rohlík dokázal za 48 hodin dostat rybu až na stůl k zákazníkovi, využívá řetězec rychlé přepravy ryb v Evropě. Ryby jsou po výlovu přepraveny trajektem do přístavu a následně vyloženy ke zpracování na pevnině. Zde jsou před další přepravou vykuchány a zabaleny do ledu. Následně jsou naloženy na nákladní auto, kterým dorazí do společnosti Fjord Bohemia, kde detailně zkontrolují jejich kvalitu. Dále se ryby filetují, porcují a balí, ale také marinují a udí (v závislosti na výrobku). Po zabalení putují do skladů Rohlíku a dále přímo k zákazníkům.