Rohlík.cz nově balí pečivo do 100% kompostovatelných sáčků. Jsou vyrobeny z kukuřičného škrobu a v kompostu nebo bioodpadu se rozloží už za 28 dní. Navíc prokazatelně udrží pečivo, ovoce či zeleninu déle čerstvé, podobně jako plastové sáčky.
Další inovace z dílny Rohlíku myslí hlavně na udržitelnost a životní prostředí. „Naši zákazníci si dlouhodobě přejí udržitelná řešení pro svůj nákup. A protože pomáhat ekologii je naše dlouhodobá strategie a obrovská hodnota, za kterou si stojíme, snažíme se myslet na každý detail a tato přání plnit. Ať už to jsou šetrné obaly našich privátních značek, naše automobilová flotila, která jezdí na CNG nebo elektřinu, ale třeba i vratné tašky, ve kterých vozíme nákupy. Nyní začínáme pečivo balit do ekologičtější varianty igelitových sáčků,” zmiňuje Lutfia Volfová, tisková mluvčí firmy.
Sáčky se rozloží už za 28 dní
Sáčky jsou vyrobeny z kukuřičného škrobu a zákazníci je vyhodí na kompost nebo do kontejneru na bioodpad. Určitě nepatří do tříděného odpadu na plasty, na kompostu se dokáží rozložit už za 28 dní. Jsou prodyšné, voděodolné a udrží déle čerstvé ovoce, zeleninu, chléb a dokonce i houby. Výhodou Kuku sáčku je to, že jej lze používat po celý jeho životní cyklus. To znamená, že potraviny jsou v něm doručeny zákazníkovi, ten ho může používat pro uskladnění potravin a následně naplnit například slupkami od brambor nebo ohryzky a i s náplní vyhodit na kompost či do bioodpadu. Kuku sáček je zcela biologicky rozložitelný. V souladu s evropskou normou EN 13432 se rozloží během několika týdnů. Sáček je vyrobený minimálně z 50 % obnovitelných surovin (rostlin) a neobsahuje žádné škodlivé látky.
Nové sáčky zamíří k zákazníkům od května
Rohlik.cz začíná pečivo svým zákazníkům doručovat v Kuku sáčcích v týdnu od 2. 5. Lutfia Volfová k tomu dodává: „Je to pro nás pilotní fáze a následně chceme začít balit do Kuku sáčků i další produkty. Nechceme však plýtvat, proto plánujeme vypotřebovat stávající zásobu papírových pytlíků na pečivo. Naši zákazníci se s nimi proto ještě nějakou dobu setkají.”