
Rohlík představil novou privátní značku Sutcha, která přináší široký výběr nejlepších kusů hovězího z celého světa. Zákazníci mohou ochutnat masa z Argentiny, Austrálie, Brazílie, Kanady či USA.
Mezi odebíraná plemena patří Angus, Hereford a Wagyu, která jsou krmena až 100 dní vysoce kalorickým zrnem, aby se dosáhlo optimálního pronikání intramuskulárního tuku nazývaného mramorování. Tento proces krmení vede k velmi vysoké šťavnatosti masa požadované milovníky šťavnatých steaků. Steaky zrají ve vakuu minimálně 60 dní a poté míří k porcování a balení.
Sutcha rozšiřuje rodinu privátek
Privátní značky v Rohlíku reflektují požadavky zákazníků mít možnost vybrat si ze široké nabídky v celé řadě kategorií. K privátním značkám Miil, Dacello, Moddia, Pappudio a Ubomi tak přibyla Sutcha, která zákazníkům nabídne širokou nabídku steaků v kteroukoli roční dobu. Rohlík má navíc přehled o původu každého odebraného kusu a díky tomu zákazníkovi zaručuje nejvyšší možnou kvalitu, etické zacházení se zvířaty a férové podmínky pro farmáře.
Cílem nové privátní značky je dopřát zákazníkům kusy masa, které běžně v supermarketech nenajdou. Jde například o loupanou plec (flat iron), váleček (eye round), kulatou plec (chuck tender) nebo pupek (flank). Důležité je, aby byl vybrán správný kus masa pro správný účel. Obecně platí, že čím více mramorování (nebo tuku), tím lépe se hodí na grilování nebo restování na pánvi. Velmi libové kusy obvykle vyžadují pomalejší vaření.
Díky zrání získá maso komplexnější chuť
Zrávání hovězího masa je zčásti věda a zčásti umění a jeho cíl je velmi jednoduchý – umocnit chuťový zážitek z prémiového steaku. Existují dva typy zrání: mokré (ve vakuu) a suché zrání. I když se jedná o velmi odlišné procesy, oba jsou velice účinné a maso je díky nim ještě lahodnější. Sutcha steaky zrají ve vakuu minimálně 60 dní, během kterých maso výrazně změkne a získá komplexnější chuť. Chlazené maso je pro spotřebitele výhodnější, protože je vakuově balené, aby byl produkt chráněn před mikrobiálním poškozením a zkažením a také kvůli kontrole patogenů přenášených potravinami. Zajistí také, že maso zůstane déle čerstvé.
Vysledovatelný původ a kvalita
Rohlik Group napříč všemi zeměmi, kde působí, nabízí maso privátní značky Sutcha pouze od primárních dovozců do EU. Díky tomu dokáže mapovat celý chovný a logistický řetězec až po doručení k zákazníkovi. Zákazníci si tak mohou být jisti, že Rohlík i oni mají přesné informace o původu masa.