
E-shop s potravinami Rohlik.cz začal nabízet tradiční český chřest jako jeden z prvních prodejců na trhu. Produkt je u zákazníků velmi oblíbený, objednávají ho zákazníci zejména v Praze a velkých městech. Rohlík navíc garantuje, že cenu chřestu udrží na stejné úrovni jako loni.
Internetový prodejce Rohlik.cz odebírá chřest z farmy Český chřest, kde farmáři pečlivě hlídají sklizeň i kvalitu produktů. Z farmy se český chřest dostane na stůl zákazníka už za šest hodin od zchlazení. Spolu s nejčerstvější úrodou se navíc nakupující mohou těšit na cenovku stejnou jako v loňském roce.
Sezóna chřestu trvá každý rok jen pár týdnů, první týden prodeje je úrody méně. I tak ale Rohlík nabízí díky exkluzivní spolupráci s farmáři vybrané kusy v dostatečném množství.
„Spolupráce s lokálními farmáři je v DNA Rohlíku. Dlouhodobě podporujeme lokální pěstitele. Důležitá je pro nás jejich prosperita i stabilní odbyt. S farmáři spolupracujeme napřímo, což má za následek nejčerstvější suroviny i lepší cenu pro zákazníka,” komentuje spolupráci s farmou Český chřest ředitel Rohlíku Martin Beháň. Právě tuzemský chřest je vlajkovou lodí celé spolupráce Rohlíku s lokálními farmáři.
Gurmánský svátek
„Naši zákazníci se na sezónu chřestu celý rok těší, je to takový gurmánský svátek a má své milovníky. My jsme na velký zájem připraveni, a i když sezóna chřestu trvá jen pár týdnů, rozhodně si ji s našimi zákazníky chceme užít,” dodává Martin Beháň.
„K produkci českého chřestu jsme se vrátili po 60leté pauze, nyní můžeme tento tradiční produkt nabízet pro zákazníky Rohlíku v té nejlepší kvalitě a nejčerstvější formě,” komentuje Jiří Šafář z farmy Český chřest. Cena chřestu na Rohlíku je stejná jako na farmářských trzích i přímo u Jiřího Šafáře v Hostíně, kde si zákazníci nakoupí chřest rovnou z pole.