
Globus otevírá prvního června v Obchodním centru Europark v pražských Štěrboholech nový hypermarket s cukrářstvím, pekárnou, řeznictvím i uzenářstvím. Pro nakupující připravil velkou nabídku zboží i moderní nakupovací technologie. Těšit se mohou na pečivo vyrobené od základu, zákusky z pravé šlehačky, čerstvé maso, legendární teplou sekanou v housce a stovky originálních potravin. Ve Štěrboholech jde o 16. hypermarket Globus, první byl otevřen v roce 1996 v Brně.
Od loňského podzimu v Obchodním centru Europark v pražských Štěrboholech úspěšně funguje Restaurace Globus. Ta byla předvojem nového hypermarketu Globus. „Ve Štěrboholech, jako ve všech hypermarketech, nabízíme naše čerstvé potraviny, které vznikají každý den jen pár metrů od regálu. Zákazníci dokonce mohou z nákupní plochy vidět, jak je pekaři i řezníci od základu připravují. Žádné rozpékané kaiserky, ale skutečně upečené pečivo, poctivé zákusky, právě vyuzené párky a špekáčky. Taková řemeslnost zřejmě v okolí chyběla, protože zákazníci se intenzivně zajímali, kdy otevřeme,“ uvádí Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globusu.
Hypermarket disponuje technologiemi pro bezkontaktní nakupování Scan&Go. Skenovat nákup lze také pomocí aplikace Můj Globus. Nechybí ani bezkontaktní pokladny. V novém hypermarketu se setkají zákazníci stejně jako v několika dalších Globusech s elektronickými cenovkami. Jejich provoz se zatím zkouší, cílem je snižování spotřeby papíru.
Blíže dalším zákazníkům
Globus Štěrboholy je čtvrtým hypermarketem v Praze po Čakovicích, Zličíně a Černém Mostě. „Globus ve Štěrboholech zlepší naši dostupnost zákazníkům ve východní části Prahy a spádových oblastech na východ od hlavního města,“ uvádí Aneta Turnovská. Rekonstrukce a příprava prostoru začala loni v létě. První otevřenou provozovnou Globusu byla na podzim restaurace. Hypermarket včetně restaurace a vlastních výrob zaměstnává 210 lidí na pozicích od pokladních přes skladníky po pekaře, řezníky a kuchaře.
V OC Europark Štěrboholy se hypermarket Globus rozkládá v přízemí celkem na 11 tisících metrech čtverečních. Z toho šest tisíc metrů čtverečních je prodejní plocha se širokou nabídkou zboží od potravin přes domácí potřeby až po oblečení, značkovou obuv a drogerii.
Štěrboholské zákazníky Globus oslovuje také Drůbežím řeznictvím, bohatým sortimentem masa z podestýlkových selských kuřat s dobou výkrmu 56 dní. Koncept úspěšně funguje ve všech pražských hypermarketech Globus. Nechybí pulty s čerstvými rybami a lahůdkami či Zdravý svět se stovkami alternativních potravin na jediném místě. Výrazné opticky i vůní jsou pekařství s řeznictvím, přičemž čerstvostí produktů si může být zákazník jist. Příprava specialit totiž probíhá jen pět metrů od pultů a regálů.
Café Gobus
Restaurace Globus v prvním patře je velká 1 289 metrů čtverečních a skýtá velkorysých 362 míst k sezení. Kuchaři denně připravují snídaňové i obědové menu společně s teplým barem a saláty, v nabídce jsou i vegetariánská jídla. Restaurace však není jediným místem k posezení. Nově relaxovat a občerstvit se mohou lidé také v Café Globus, kde je hlavním sortimentem čerstvě umletá káva a zákusky s chlebíčky místní výroby. U zákazníků je oblíbený prodejní pult čerstvých uzenářských specialit. Zde si mohou koupit teplou sekanou v housce. Obojí vyrobené v Globusu za stálou cenu 25 korun.