
Společnost A.W., výrobce tradičních Olomouckých tvarůžků, přivítala nového vedoucího výroby. Stal se jím Jaroslav Klein s bohatými zkušenostmi v potravinářském průmyslu, který se v minulosti podílel na řízení předních pivovarských a vinařských provozů. Nyní přebírá vedení výrobního týmu v Lošticích a bude se podílet na dalším rozvoji a inovacích výroby Olomouckých tvarůžků.
Jaroslav Klein působí v potravinářském sektoru více než 20 let. Po studiích na Fakultě chemické a potravinářské technologie Slovenské technické univerzitě v Bratislavě a doktorandském programu získal stipendium Marie-Curie a věnoval se výzkumu v oblasti sýrařství v Portugalsku. Ve své profesní dráze působil v řídících pozicích mimo jiné v pivovarnictví (Pivovar Šariš) a vinařství, kde vedl největší vinařskou společnost na Slovensku.
Nyní se připojil k týmu A. W., aby vedl výrobu tradičního českého výrobku Olomoucké tvarůžky, který nese od roku 2010 chráněné označení původu Evropské unie. „Společnost má ambici rozšířit výrobu a budovat moderní závod, což považuji za velkou výzvu a příležitost. Těším se, že budu moci přispět k dalšímu rozvoji této tradiční české značky. Klíčem je aktivní zapojení celého týmu a neustálé zlepšování,“ říká Jaroslav Klein. Jak dodává: „Zaměříme se na zlepšování kvality a stability v oblasti výrobních procesů i na postupné zvyšování efektivity výroby při dodržování tradičních postupů výroby Olomouckých tvarůžků.“
Udržitelný rozvoj výroby
Klíčovou roli bude hrát i udržitelný rozvoj výroby s důrazem na snižování spotřeby energií a minimalizaci odpadu. „V souvislosti s připravovanou investicí do nového výrobního závodu a rozšířením výrobních kapacit vidíme také velké možnosti propojení tradiční výroby tvarůžků se zavedením nových technologií a technologických postupů, které mohou přispět ke zvýšení flexibility výroby, zlepšení její udržitelnosti nebo optimalizaci výrobních nákladů bez kompromisu s kvalitou samotného produktu,“ doplňuje Jaroslav Klein.
Jaroslav Klein má k Olomouckým tvarůžkům osobní vztah. Znal je už z dřívějších služebních cest a nyní v Lošticích objevuje jejich rozmanité možnosti konzumace. „Aktuálně mě baví zkoušet různé recepty a kombinace s Olomouckými tvarůžky. Věřím, že i v oblasti produktových inovací a novinek dokážeme oslovit nové zákazníky a přispět k dalšímu úspěchu značky,“ uzavírá Jaroslav Klein.